Mannentijd - Zelfkennis is het begin van alle wijsheid
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of 06-21230362 of info@mannentijd.nl

Ontwikkelingstraject ‘Man zijn in deze tijd’

Wat betekent dat in de wereld van vandaag? Welke plek wil en kan je innemen als man, als vader, als zoon, als partner, op professioneel en ander vlak? Wat denk, voel en ervaar je zelf als man? Welke beelden en verwachtingen houden je omgeving en de samenleving je voor? Wat zie, hoor en lees je in kranten, op TV, in film en andere media? Hoe kom en blijf je in je kracht? …

Mannenkracht
Een man wordt driemaal geboren:

éénmaal uit zijn moeder
éénmaal uit zijn vader
ten slotte uit zijn eigen diepste wezen

Als man hebben wij belangrijke taken te vervullen! Het wordt tijd dat wij ons op de werkelijke waarden in het leven te bezinnen. Het gaat om onze overleving en de toekomst van onze kinderen en de aarde. Door het oppakken van die verantwoordelijkheid zullen wij onze trots terug vinden, onze eigenwaarde als man en onze plek in de wereld.

Van de overheid hoeven we het niet te verwachten!

Wij denken niet dat op dit moment de redding van de wereld van een leider is te verwachten. Wij denken dat wij het als mannen allemaal samen moeten doen. En dat ieder van ons zijn innerlijk leiderschap op zich zal moeten nemen. Dat hoef je niet alleen te doen of weer af te stemmen met of bij vrouwen. Bij Mannentijd zijn er mannen bij wie je thema’s bespreekbaar kunt maken

De ontwikkeling van jongen naar man en innerlijk leiderschap kent vele wegen. Iedere man heeft daarin zo zijn eigen verhaal.

Mannentijd heeft en geeft dé antwoorden voor die verandering niet. Maar we stellen aan de hand van thema’s de vragen en organiseren activiteiten en zorgen voor deskundigheid en faciliteiten die toelaten je natuurlijke man-zijn verder te ontwikkelen en vorm geven, waarin je zelf op zoek gaat jouw authentieke antwoorden te vinden en je eigen weg te gaan.

Ontwikkelingstraject periode

In het ontwikkelingstraject nemen we daartoe de tijd in vier dagen. Verdeeld over een periode van een half jaar scheppen wij de ruimte om in contact te komen met jouw diepe, gegronde, stabiele, betrouwbare, verbindende mannelijke kracht. Samen met andere mannen!

Archetypen

Dat doen we in de bijeenkomsten aan de hand van thema’s, archetypsche omschrijvingen zoals “de minnaar”, “de krijger”, “de magiër” en “de koning”, mythologieën, metaforen en creatieve werkvormen. De dagen hebben we onderverdeeld. Zie hieronder:

Spelen

Dagdeel 1. Verbinden en delen
Dagdeel 2. Spelen en liefhebben

Weten

Dagdeel 3. Ontdekken en zien
Dagdeel 4. Bewust worden en groeien

Doen

Dagdeel 5. Analyseren en verkennen
Dagdeel 6. Acteren en bewegen

Leiden

Dagdeel 7. Stabiliseren en ordenen
Dagdeel 8. Luisteren en leiding geven

Resultaat

Het resultaat is dat wij beginnen te leven wat we zelf als essentie ervaren, Daar ligt onze kracht, onze trots en eigen waarde. Onze passie en plezier.

Dus; terug komen bij onze kern en van daaruit gaan leven, Dat is waar iedereen in het diepst van zijn ziel naar verlangt. Dat is de terugkeer van de Koning!