Mannentijd - Zelfkennis is het begin van alle wijsheid
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of 06-21230362 of info@mannentijd.nl

Over Jaap

Jaap de Vries
Jungiaans therapeut & coach met een groene hartslag

Als initiatiefnemer van GroeneHartslag.nl en GroeneCoaching voor Teams.nl werk ik nu ruim achttien jaar als analytisch therapeut en coach van individuen en teams.  Ik ga daarbij vaak de natuur in. Buiten zijn en natuurbeleving maak ik zoveel mogelijk onderdeel van een begeleidingstraject.

Ervaringsdeskundige

Naast professionele kennis en ervaring, neem ik een waardevolle rugzak mee met ervaringsdeskundigheid. Dankzij de flinke hobbels die ik in het leven heb overwonnen, hecht ik veel belang aan zijn wie je werkelijk bent. Als therapeut én ervaringsdeskundige help ik mensen met onverklaarde lichamelijke en psychische klachten om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Analytisch therapeut

Tijdens de opleiding Analytisch Therapeut, met specialisatie Tekenanalyse, heb ik een zelf- of leeranalyse doorlopen. Ik ontwikkelde een zelf-analyserend vermogen en daarmee mijn sensitiviteit voor de binnenwereld van anderen. Dit is een verschil met de opleiding voor psycholoog of cognitief gedragstherapeut, waar zelfanalyse geen onderdeel van uitmaakt.

Mijn hogere doel: symptoombestrijding tegengaan

Ik vind het van groot belang dat bedrijfs- artsen en andere gezondheidsprofessionals kijken naar de mens als geheel. Met name medische hulpverleners verzanden te vaak in symptoombestrijding. Ik breng bij hen onder de aandacht dat onbewuste onderdrukte of verdrongen emoties de belangrijkste oorzaak zijn van somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK). Daarbij hoop ik dat er een echte samenwerking tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde (aanvullende zorg, zorg die bewezen effectief is) gaat ontstaan.

Outdoor coach en instructeur

Ik heb ook ruime ervaring en kennis als outdoor coach en instructeur bij GroeneTeamuitjes. Om die reden kan ik zowel individueel als voor teams veel verschillende werkvormen inzetten. Mijn kracht is die veelheid aan werkvormen en mijn brede deskundigheid.

Deskundigheid en accreditatie

In het kader van ‘lifelong learning’ na mijn opleiding(en) volg ik ieder jaar trainingen, bij- en nascholingsdagen. Lees hier meer over!

Werkervaring met jongeren van allochtone afkomst

Als projectuitvoerder van een landelijk stimuleringsprogramma heb ik jarenlang jongeren van allochtone afkomst met problemen begeleid in hun re-integratietraject. In deze programma’s combineerden wij arbeid en werkervaring met trainingen in sociale vaardigheden, creativiteit, motivatie en psychologische coaching.

En niet onbelangrijk:

Kennis maken? Graag! Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek.